Friptura de porc, marinata

de Ina in Mancaruri cu carne, 28 Ian 2012 | 15488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. pulpa de porc
  • 6 bucati zdravene de ceafa de porc
  • 6 carnati de casa

Pentru marinata:

  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu mustar  de masa
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin 
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc, marinata:

   Amestecam mierea cu mustarul, uleiul si vinul, apoi adaugam ceapa , usturoiul si celelalte condimente (dupa preferinte).

   Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza in fasii subtiri. 

   Intr-o tava sau un vas adanc asezam felii de carne (pulpa, ceafa) si turnam mixtura pentru marinat. Presaram pe toata suprafata marar verde, acoperim vasul cu folie si dam totul la rece.

   Dupa cca. o ora indepartam folia si asezam bucatile de carne marinata in tava in care le vom prepara. Stropim carnea cu ulei,  asezam si  carnatii si dam la cuptor, la foc mic, pentru o ora. 

   La jumatatea timpului de prajire  intoarcem carnea pe cealalta parte, pentru a se rumeni uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc, marinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carne de porc